Samenwerking Colubris Cleantech, Winterswijk, NL en taaas BV, Heule, B

Colubris Cleantech, Winterswijk, NL en taaas BV, Heule, B, sluiten een agentuurovereenkomst voor het ontwerpen en bouwen van bioraffinage installaties voor de groenten en voedselverwerkende industrie, met als doel het verwaarden van de reststromen uit de productieprocessen van deze industrieën.

 

“Ik ben zeer verheugd de verdere expansie van ons partnernetwerk aan te kondigen, met deze overeenkomst met taaas BV in de Benelux. Hierdoor versterken we onze kennis en onze aanwezigheid in de groeimarkt van de alternatieve eiwitten, gewonnen uit reststromen. De voedingsindustrie in de Benelux is een voorloper als het gaat om het toepassen van duurzame technologieën voor de productie van levensmiddelen en Colubris Cleantech wil hier graag aan bijdragen met innovatieve oplossingen. Trouw aan ons motto: Let’s close the loop together” zegt Frank Tillmann (CEO van Colubris Cleantech).

Piet Deceunynck (CEO van taaas BV): “Door de samenwerking met Colubris Cleantech bieden we het ontwerp en de bouw van een complete bioraffinage aan, voor het ontginnen van plantaardige eiwitten uit bestaande organische reststromen. Een mooie aanvulling op de continue menglijnen (Sobatech) en 3D-extrusietechniek  (Source Technology) voor het verwerken van plantaardige eiwitten tot vleesopvolgers. Hiermee focust taaas BV op bedrijven die investeren in de transitie van dierlijke naar een groter aandeel plantaardige eiwitten.”

taaas BV, Heule, B

 

Verdeelt innovatieve technologie voor de productie van levensmiddelen en levensmiddelingrediënten.

 

De PowerHeater, ontwikkeld bij Source Technology in Denemarken, is een innovatieve technologie voor de productie van plantaardig vlees met “taste en texture”.

Het betreft een 3D-extrusie proces, dat naast een uniek sensorische ervaring ook een product met een interessante nutrionele waarde creëert. Waarbij we waken over een zo klein mogelijke voetafdruk door het gebruiken van plantaardige ingrediënten gekoppeld met een energie-efficiënt productieproces.

Met de Sobatech technologie gaat taaas resoluut voor efficiëntie en automatisatie. De continue technologie van Sobatech kan je inzetten voor de productie van bakkerijproducten en voor het maken van plantaardige vleesopvolgers.

Colubris Cleantech BV

 

Colubris Cleantech is een combinatie van drie divisies, elk specialisten die onafhankelijk werken voor geselecteerde vraagstukken, maar ook samenwerken om grote impact te creëren met slimme oplossingen. Om de beste kwaliteit van idee tot realisatie te garanderen, fabriceren we al onze apparatuur in onze eigen Colubris productiefabriek in Nederland.

Water oplossingen | Oplossingen om afvalwaterproblemen te verminderen, water te hergebruiken en af te voeren verontreinigingen te minimaliseren. Oplossingen om energie te winnen uit afvalwater.

Waste oplossingen | Oplossingen om afvalstromen te scheiden voor hergebruik en verwaarding.

Bioresource oplossingen | Oplossingen voor het verwaarden van reststoffen uit de groenten- en voedselverwerkende industrie.

Met deze oplossingen bieden we antwoorden op complexe uitdagingen in de wereld van nu. Geen enkele afvalstroom is hetzelfde en standaardoplossingen zijn vaak ontoereikend. Daarom ontwikkelen, ontwerpen én bouwen we systemen die exact aansluiten op uw specifieke behoefte en uitdaging.